11.12.2014

Uusi Tampere työpajassa ideoitu hotelli on nyt auki!

Dream Hostel

Dream Hotel sai alkunsa Tampereella järjestetyssä Uusi Tampere -suunnittelutyöpajassa syksyllä 2013. Hostelliyrittäjä Ville Virkki oli kutsuttu paikallisekspertiksi ideoimaan pop-up -hotellia työpajaamme. Ideoimme yhdessä laajemminkin uutta hotellikonseptia, jota voisi soveltaa tyhjiin tuotanto- ja toimistotiloihin. Studio Puiston suunnittelema uusi hotelli on nyt auki!

Ville Virkki on perustanut Dream Hostellin Tampereelle vuonna 2010, ja se toimii kaupungin keskustassa vanhassa teollisuuskiinteistössä Tampere-talon vieressä. Yrittäjä kaipasi hostelliin lisää majoitustilaa. Dream Hotel, 20 designhotellihuoneen laajennus, päätettiin toteuttaa yläpuolella olevaan, noin 400 neliön toimistotilaan.
Suunnittelu alkoi marraskuussa ja rakennustyöt tehtiin nopealla aikataululla keväällä ja kesällä 2014. Hotelli avattiin asiakkaille elokuun 2014 alussa. Studio Puiston suunnittelema uusi hotelli on nyt auki!

Uuden hotellilaajennuksen suunnittelun lähtökohtana oli kestävä ja joustava hotellitilan uudenlainen käyttötapa, sekä suomalainen raikas design. Toteutunut hotelli on perinteisen ja uuden hotellikonseptin yhdistelmä.
Puolet huoneista ovat mitoitukseltaan normaalin hotellihuoneen kokoisia ja niistä avautuu näkymät kadulle. Puolet huoneista ovat hieman pienempiä ja ne sijaitsevat keskellä avointa tilaa neljän huoneen ryhmissä. Huoneissa on kattoikkunat, jotka tuovat luonnonvalon huoneisiin avotilan kautta.

Huoneryhmät sommiteltiin avotilaan siten, että niiden väliin jää runsaasti laadukasta oleskelu- ja työtilaa. Ratkaisun taustalla on ekologinen ajatus: pienissä huoneissa vain välttämätön on omaa ja muu on yhteistiloissa jaettuna muiden asiakkaiden kanssa. Yhteistilat ovat samalla myös yhteisöllisemmät sekä helpommin muunneltavissa. Ratkaisu mahdollistaa myös suuremman majoituskapasiteetin kuin mihin perinteisellä ratkaisulla olisi päästy.

Avotilaan on sijoitettu myös minikeittiö, jota hotelliasiakkailla on mahdollisuus vapaasti käyttää. Oleskelutilojen ja minikeittiön lisäksi seuraavassa vaiheessa avotilaan rakennetaan neuvotteluhuone, joka on jaettavissa kahteen osaan. Myös jaettava neuvottelutila on hotelliasiakkaiden varattavissa. Toteutuksessa käytettiin paikallisia tekijöitä. Sisustus- ja kalusteratkaisut suunniteltiin sekä heidän, että tilaajan ja urakoitsijan kanssa yhteistyössä.

Kestävien tilaratkaisujen lisäksi hotellissa pyrittiin käyttämään mahdollisimman kattavasti suomalaista puuta sekä luonnonmukaisia pintamateriaaleja: puuvahoja, sisalia ja villaa.
Suunnitteluratkaisujen lopputulos on raikas ja vaalea, mutta luonnonläheinen ja yhteisöllisempi hotellihuonekokonaisuus. Se tarjoaa uniikin ja korkealaatuisen majoitusmahdollisuuden ja laadukkaat kokoustilat Tampereen keskustassa Tampere-talon välittömässä läheisyydessä.

Lisää kuvia hotellista löydät Studio Puiston nettisivuilta!

Dream Hostel Dream Hostel