31.10.2018

300×300

Porvoon keskustan kehittämissuunnitelma on valmistunut

Porvoon kaupunki ja Porvoon elävä keskusta ry ovat luotsanneet keskustan kehittämisen suunnittelua noin puolentoista vuoden ajan yhteistyössä Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy:n ja WSP Finland Oy:n kanssa. Työ on nyt valmistunut ja lopputulos esitellään kaikille avoimessa tiedotustilaisuudessa torstaina 1. marraskuuta klo 15–17 Porvoon Taidetehtaalla, elokuvateatteri Bio Rexissä (Läntinen Aleksanterinkatu 1).

– Kattava keskustan ja empirealueen kehittämishanke alkoi osallistavalla kaupunkityöpajalla huhtikuussa 2017. Työ jatkui strategiaseminaarilla joulukuussa ja kesäkuussa 2018 oli työpajaseminaarin vuoro. Työpajaseminaarin annista on kiteytetty parhaita paloja keskustan kehittämissuunnitelmaan, jonka perusteella keskusta-aluetta ryhdytään määrätietoisesti kehittämään, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz.

Keskustan kehittämissuunnitelmassa on työstetty  muun muassa torialuetta,  keskustan liikennejärjestelyitä ja pysäköintiä, ydinalueita eli Mannerheiminkadun varren liikekortteleita ja täydennysrakentaminsen paikkoja, tyyppiratkaisuja ja rakentamisen määrää.

Lisätietoja Porvoon kaupungin nettisivuilta