JAKOMÄEN SYDÄN
29.-30.10.2015

  • Ilmakuva_nettiin_jakomäki

Jakomäen sydän 29.-30.10.2015

Uutta Jakomäkeä suunniteltiin asukastyöpajassa Jakomäen kirjastolla 29.-30.10.2015!

Helsingin kaupunki järjesti lokakuun lopulla Uusi Kaupunki –arkkitehtiryhmän kanssa työpajan, jossa luotiin viisi visiota keskeisen Jakomäen tulevaisuudesta. Työpajassa luodut visiot on nyt julkaistu videoina Uusi Kaupunki –nettisivulla osoitteessa uusi-kaupunki.fi/jakomaki.

Jakomäki sijaitsee yhdellä Helsingin vehreimmistä seuduista. Keskellä Jakomäkeä sykkii alueen sydän: koululaisten ja päiväkotilaisten, lasten, nuorten ja aikuisten, liikkujien ja harrastajien alue. Tulevina vuosikymmeninä Helsinki kasvaa jopa 250 000 asukkaan verran, ja Pohjoinen Helsinki on yksi kasvun suunnista. Myös Jakomäen ympäristö kehittyy, ja palveluille saadaan lisää asiakkaita Alppikylän kasvaessa uudeksi asuinalueeksi Jakomäen naapuriin. Helsingin kaupunki on juuri aloittanut Jakomäen keskeisen osan kaavoituksen ja halusi kaupunkilaisten ajatuksia suunnitelmien pohjaksi.

Millainen on Jakomäen maine nyt ja tulevaisuudessa? Miten Jakomäen keskiosan ostaria ja aukiota pitäisi kehittää? Mitä harrastusmahdollisuuksia liikuntapuiston ympäristöön toivotaan? Mihin mahtuisi uutta asumista, ja millainen olisi unelma-asunto Jakomäen sydämessä? Miltä näyttää tulevaisuuden koulu tai päiväkoti Jakomäessä? Näitä viittä teemaa pohdittiin työpajassa yhdessä asukkaiden, yrittäjien, nuorten ja muiden Jakomäestä kiinnostuneiden kanssa. Videot esittävät hauskoja ja visionäärisiä Jakomäen asukkaiden toiveita: pyöreitä asuintaloja, viidakkoluokkia kouluun ja skeittipuisto urheilukenttien vierelle.

Työpajan järjesti nuorten arkkitehtitoimistojen Uusi Kaupunki –kollektiivi, joka keräsi kaupunkilaisten ideoita ja laati niistä videomuotoiset tulevaisuusvisiot. Videot luovutetaan Helsingin kaupungin käyttöön. Kaupunki ottaa visiot huomioon Jakomäen sydämen kaavoituksessa sekä koulujen uudistamisessa.

”Asukastyöpaja on tärkeä osa kaavan valmistelutyötä. Työpajan tuloksia voidaan hyödyntää Jakomäen keskiosan kaavamuutoksessa”, kertoo Jakomäen alueen kaavoittaja Elias Rainio Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta. Arkkitehti Anneli Nurmi kiinteistöviraston tilakeskuksesta toteaa, että visiot tuovat kiinnostavia näkökulmia koulurakennusten tulevaisuuden suunnitteluun.

Lisätietoa työpajasta ja sen tuloksista:

Hilla Rudanko, arkkitehti
Uusi Kaupunki Kollektiivi
hilla.rudanko@rudanko-kankkunen.com
040 7187671

Jakomäen kaavoitusta voit seurata kaupunkisuunnitteluviraston sivuilla ja Suunnitelmat kartalla –palvelussa:
www.hel.fi/ksv (Suunnitelmat kartalla-palvelu oikeassa sivupalkissa)

Ideakartta

Kirjaa ajatuksesi Jakomäen sydämestä alla olevalle ilmakuvapohjalle. Mustat merkit ovat työpajan aiheotsikkoja ja siniset ihmisten jättämiä kommentteja. Klikkaa vain karttaa haluamastasi pisteestä ja kirjoita siihen oma visiosi!

JAKOMÄKI OSANA KAUPUNKIA

MUUAN

JAKOMÄEN YHTEISET KOHTAAMISEN PAIKAT

INARI VIRKKALA JA TEEMU KIVIKANGAS

LIIKUNTA JA HARRASTUKSET JAKOMÄEN SYDÄMESSÄ

STUDIO PUISTO ARKKITEHDIT

UNELMIEN ASUMISTA JAKOMÄEN SYDÄMESSÄ

JADA

OPPIMINEN JA LEIKKI JAKOMÄEN SYDÄMESSÄ

ARKKITEHDIT RUDANKO + KANKKUNEN

Ideakartta