Uusi Sipoo
Ett Nytt Sibbo
19.-21.8.2014

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi Sipoo 19.-21.8.2014

Sipoossa järjestetään osallistava arkkitehtuurityöpaja tiistaista torstaihin 19.-21.8. Uusi Sipoo! -suunnittelutyöpaja pyrkii tuomaan uusia ajatuksia ja näkökulmia Söderkullan, Majvikin ja Östersundomin kehittämiseen. Tapahtuman järjestää nuorten arkkitehtien Uusi Kaupunki -kollektiivi yhteistyössä Sipoon kunnan kanssa.

Työpajan tarkoituksena on osoittaa, mitä potentiaalia piilee Sipoon Söderkullassa ja miten pieninkin toimenpitein voitaisiin saada aikaan parempaa kaupunkiympäristöä. Suunnittelu keskittyy Söderkullassa niille alueille, joilla kunta omistaa maata ja joilla ideoita voidaan ottaa asemakaavoitukseen ja toteutukseen pian. Söderkulla on nykyisin noin 3000 asukkaan taajamakeskus, jonne on tarkoitus saada paljon lisää työpaikkoja, asukkaita ja palveluja. Lisäksi ideoimme laajemmassa mittakaavassa ja aikaperspektiivissä Majvikin ja Östersundomin potentiaalia merellisinä asuinympäristöinä.

Uusi Kaupunki -ryhmän toimistot työskentelevät Söderkullan kirjastolla osoitteessa Amiraalintie 2. Julkisen työskentelytempauksen tavoitteena on tuoda arkkitehtien työtä näkyvämmäksi sekä rohkaista kuntalaisia vuoropuheluun suunnittelijoiden kanssa. Tule kertomaan oma ideasi itseäsi askarruttavasta paikasta Sipoon kunnassa! Voit myös osallistua työpajaan verkossa.

Suosittelemme saapumaan paikalle heti tiistaina klo 11-18 välillä, päivystämme ja jututamme kävijöitä työpajassa myös keskiviikkona klo 10-18.

Tiistai 19.8.

11.00 Uusi Sipoo -työpaja avautuu Söderkullan kirjastolla

11.00-18.00 Vuorovaikutteista suunnittelua yleisön ja paikalliseksperttien kanssa työpajassa. Kunkin kohteen tiimi jalkautuu päivällä vuorollaan muutamaksi tunniksi tutustumaan kohteisiin. Työpajassa on kuitenkin koko päivän päivystävä arkkitehti tavattavissa, joten tervetuloa ideoimaan!

Keskiviikko 20.8.

10.00-18.00 Uusi Kaupunki -tiimit työstävät vuorovaikutteisessa suunnittelussa syntyneet ajatukset selkeiksi suunnitelmiksi. Työpajassa saa vierailla keskustelemassa ja ideoimassa!

Torstai 21.8.

Uudistusideat esitellään Söderkullan kirjastolla torstaina 21.8. klo 12. Tervetuloa kuuntelemaan ideoita tuoreeltaan!

Koe/kaupunki

JADA Oy

Söderkullan Bulevardi

Arkkitehdit R+K

Maalaisurbaania asumista Majvikissä

Studio Puisto

Söderkullan kartano

Futudesign Oy

Södiksen tori

Hukkatila

Söderkullan jalankulkukaupunki

Pro Toto

Ideakartta