Tampereelle luotiin
menestyksekäs hotellikonsepti

Palkittu hotelli sai alkunsa Uusi Tampere-Designsprintistä syksyllä 2013.

Mitä työpajassa tehtiin?

Studio Puiston tiimi ideoi pop-up hostellia Linnan juhlille, jotka poikkeuksellisesti järjestettiin tuona vuonna Tampereella. Haastattelimme kaupunkilaisia, tamperelaisia kansanedustajia, hostelliyrittäjää, matkailuorganisaatiota, kiinteistönomistajia ja mm. nuorisotoimea tyhjien tilojen luovasta käytöstä sekä heidän tarpeistaan. Lopulta yhden illan käytön sijaan ehdotimme uutta hotellikonseptia, jota voisi soveltaa tyhjiin tuotanto- ja toimistotiloihin ja jotka voisivat toisaalta helposti muuntua vaikkapa bändien käyttöön.

Miten keissi jatkui työpajan jälkeen?

Tamperelainen hostelliyrittäjä Ville Virkki innostui designsprintin ideasta ja kysyi halukkuuttamme lähteä ideoimaan siitä uutta hotellia hänelle. Suunnittelu käynnistyi kaksi kuukautta myöhemmin ja hotelli valmistui tiiviissä tahdissa 2014 heinäkuussa.

Suunnittelun lähtökohtana oli kestävä ja joustava hotellitilan uudenlainen käyttötapa sekä suomalainen raikas design. Minikokoisissa huoneissa vain välttämätön on omaa ja muu on yhteistiloissa jaettuna muiden asiakkaiden kanssa. Yhteistilat ovat samalla myös yhteisöllisemmät sekä muuntojoustavammat. Kestävien tilaratkaisujen lisäksi hotellissa pyrittiin käyttämään mahdollisimman kattavasti suomalaista puuta sekä luonnonmukaisia pintamateriaaleja; puuvahoja, sisalia ja villaa. Suunnitteluratkaisujen lopputuloksena on raikas ja vaalea, mutta luonnonläheinen ja yhteisöllisempi hotellihuonekokonaisuus, joka tarjoaa uniikin ja korkealaatuisen majoitusmahdollisuuden sekä laadukkaat kokoustilat Tampereen keskustassa Tampere-talon välittömässä läheisyydessä.

Mitä arvoa Designsprintti tuotti asiakkaalle?

Designsprintin tilaaja oli Tampereen kaupunkisuunnittelu. Kaupunki toimi tällä kertaa mahdollistajana, kuten yhä useammin tulevaisuudessa. Työpaja herätti keskustelua tyhjillään olevien tilojen käytöstä ja on osoittanut, että kaupungin kehittyminen vaatii vetureikseen innokkaita ja rohkeita yrittäjiä, joita kaupunki voi innostaa mm Designsprintin avulla. Yrittäjä taas sai idean konseptiinsa designsprintistä ja löysi samalla itselleen lahjakkaan, idearikkaan ja kunnianhimoisen yhteistyökumppanin suunnittelemaan hotellia, josta on tullut todellinen menestys. Menestyksen myötä yritys on laajentunut ja työllistää nyt pari tamperelaista lisää ja on vauhdittanut Tullin alueen kehitystä.

Hyvin toiminut yhteistyö ei ole jäänyt vain yhteen projektiin. Studio Puisto ja hotellin omistaja pariskunta on ideoinut projektin jälkeen mm uudenlaista yhteisöllistä asumista ja toteuttavat parhaillaan uutta projektia Tampereelle yhdessä.

Haluatko kuulla Dream Hotellista lisää?

Heikki Riitahuhta/Studio Puisto
heikki@studiopuisto.fi
p. 050 433 2757

Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy | Punavuorenkatu 1, 00120 Helsinki | +358 40 5741926 | info@uusi-kaupunki.fi